MOSAIC
MOSAIC: Trencar per tornar a construir.
Fer sorgir peixos, flors, ones i calamars dels fragments de rajoles quadrades és una experiència sorprenent. Assolir corbes des de trossets de cantells rectes i construir un tot a partir de petites peces és, per molts, quelcom inimaginable.
El mosaic és un exercici constructiu molt ric, que ens regala el seu moment àlgid quan agafem distància i descobrim el peix, l’ocell, l’arbre on fins fa ara sols hi havia trossets de color. Els fragments ja no són més rajoles si no que s’han convertit en escates, plomes i fulles. La Nau té una especial relació amb el trencadís, que tant identifica Catalunya. A l’edifici de la Nau podeu gaudir d’una modesta però catalogada mostra de mosaics, realitzats per l’antic inquilí de la casa que era mosaista del Hospital de Sant Pau. |
El mosaic és una tècnica ràpida i àgil. El seu resultat és fresc i amable. Requereix calma, atenció i un xic de paciència.
I talment sembla com si fent mosaic reagrupéssim els fragments de la nostra atenció i esdevinguéssim immunes, per una estona, a la dispersió del món modern.
Trencadís de gran format a les escoles
Si un nen es sorprèn quan agafa distància del peix o de la seva flor, quan aquest element és part d’un gran format i descobreix el seu peix nedant en un immens oceà o la seva flor en mig d’un gran bosc l’impacte emotiu és important. Els mosaics de gran format permeten treballar la planificació, la coordinació, el reciclatge, el treball en equip, el construir de les part al tot, la consciència de ser part i de ser tot. Una eina inavaluable pel món que volem construir.
Mosaic i adults
L’harmonia cromàtica i l'equilibri de formes i mides són els reptes per treure tota la frescor i elegància d’aquesta tècnica tant catalana. Els petits formats de mosaics ens permeten afinar la nostra sensibilitat per després poder abordar obres més ambicioses a casa nostra.